Färgförändring från mörk till ljus

Mycket kan vi frisörer göra under ett besök hos oss, men vi kan inte trolla.
Inför en stor förändring måste håret förberedas, ju bättre skick håret är i före en påfrestande behandling desto bättre blir slut-resultatet. Du kan själv våra ditt hår med bra produkter inför en färgförändring, ordentligt med fukt & proteiner! Undvik färgbomber & liknande inför en behandling då de kan försvåra en färgning & göra att färgen inte håller så bra som den ska.

En bra färgförändring bör göras stegvis!
Dels för att man inte kan veta hur mycket av de tillsatta pigmenten i håret som kommer att släppa och även för att hålla en så pass bra kvalité som möjligt på håret genom hela processen.
Visst kan man boka upp en 5-6 timmars behandling för att försöka få hela färgningen gjord under endast en behandling men kom då också ihåg att det först & främst är tiden man betalar för, sedan tillkommer även material & produkter.
Lindrigast för både plånbok & hår är att boka upp flera besök med 4-8 veckors mellanrum.

Ha rimliga förväntningar & lita på din frisör!
Gå igenom noga vad du har för önskemål, var även tydlig med vad du inte tycker om så är det lättare för frisören att tänka ut en plan.

Och ja, ibland blir det inte som man har planerat. Hår är levande material och det handlar om kemi när man jobbar med färg. Ibland kan man upptäcka saker längst vägen som gör att man måste tänka om. Det kan bland annat vara att man har för mycket metaller i håret som måste rensas bort innan behandlingen kan utföras, dessa extra behandlingar som bör utföras för att färgen skall bli enligt önskemål är sådana som självklart läggs till extra på din nota. Då detta blir ett extra moment som kräver både mer tid & mer material.